Çerez Politikası Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla İmuneks Farma İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş. (“Şirket”) tarafından, Şirkete ait imumax.com internet sitesini (“internet sitesi ziyaretiniz sırasında internet sitesi üzerinden otomatik olarak işlenecek kişisel verileriniz hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun bir biçimde ilgili kişi sıfatıyla sizleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Ayrıca işbu metinde internet sitesinde hangi amaçlarla hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğiniz bilgileri sizlere sunulmuştur.

Bu aydınlatma metni 18.09.2020 tarihinde güncellenmiş olup, beyanın Şirket tarafından kısmen veya tamamen yenilenmesi halinde yürürlük tarihi güncellenecek, internet sitemiz aracılığıyla ile ilgili kişilerin erişimine sunulacaktır.

İnternet sitesi ve uygulamadaki üzerinden aşağıda belirtilen çerezler yoluyla işlenen kişisel verileriniz internet sitemizden ve uygulamadan en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek amaçlarıyla Kanunun 5’inci maddesinin 2. fıkrasının f bendinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak işlenmektedir. İşlenen kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde ilgili çerezin hizmetlerini sunan taraflarla paylaşılmaktadır; ancak kanunen gerekli olduğu hallerde yetkili kamu kurumlarıyla da paylaşılabilir. İşleme ve aktarıma ilişkin detaylı bilgilendirme aşağıdaki listede sunulmuştur.

Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

Çerezler, internet sitesi ve uygulamayı ziyaret ettiniz sırasında tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

 

Kullanılan Çerezler Nelerdir?

İnternet sitesi içerisinde Cloudflare, Crazy Egg, DoubleClick Floodlight, Google Analytics, Google Adwords, Google Tag Manager, Google yeniden pazarlama reklamları,Youtube, Twitter, Facebook Pixel çerezleri kullanılmaktadır.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

 

Çerez Açıklama Çıkış Tercihi Bağlantısı / İlgili gizlilik politikası hakkında daha fazla bilgi
Crazy Egg İnternet sitemizin ziyaretçi deneyimini ve performansını geliştirmede bize yardımcı olması için Crazy Egg hizmetini kullanıyoruz. Crazy Egg, internet sitesindeki ziyaretçi davranışı hakkında grafik, video ve metin analizi sunar. Ziyaretçilerin nereye tıkladığını takip eder ve internet sayfalarımızın düzenlemesinde ve tasarımında ince ayarlar yapmamıza imkan verir. https://www.crazyegg.com/privacy
Cloudflare Kötü niyetli ziyaretçileri tespit etmesine yardımcı olur ve meşru olmayan kullanıcıları engeller. Cloudflare’nın güvenlik özelliklerini desteklemek için gereklidir. _Cfduid çerezi, Son Kullanıcı IP adreslerini belirli değerlere sahip tek yönlü bir hash kullanarak toplar ve anonimleştirir, böylece kişisel olarak tanımlanamazlar. Maksimum Tutulan Süre: 365 Gün https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170156-What-does-the-CloudFlare-cfduid-cookie-do-
DoubleClick Floodlight DoubleClick Floodlight çerezleri, Google üzerinde veya DoubleClick vasıtasıyla diğer platformlarda sunulan görüntülü / video reklamlarımızdan birini gördükten veya buna tıkladıktan sonra web site(leri)mizde belirli eylemleri tamamlayıp tamamlamadığınızı anlamamızı mümkün kılar. DoubleClick, daha sonra size birtakım hedefe yönelik reklamlar sunabilmesi için web site(leri)mizde etkileşimde bulunduğunuz içeriği anlamak için bu çerezi kullanır. https://support.google.com/ds/answer/2839090?hl=en
Google Analytics Kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla medya kampanyalarımızın nasıl işe yaradığını ve web sitemizle nasıl etkileşime girdiğinizi anlamak için Google Analytics kullanıyoruz. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Adwords Conversion Google Adwords Conversion takip çerezleri, Google üzerinden sunulan reklamlarımızdan birini gördükten veya buna tıkladıktan sonra web site(leri)mizde birtakım eylemleri tamamlayıp tamamlamadığınızı anlamamıza yardımcı olur. https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google (Yeniden pazarlama) Google, bu çerezi Google ortak web sitelerinde size hedefe yönelik reklamlar sunabilmek maksadıyla web sitelerimizde hangi içerikle etkileşime girdiğinizi anlamak ve böylece web site(leri)mizde etkileşime girdiğiniz içeriğe dayalı olarak birtakım hedefe yönelik reklamlar sunabilmek için kullanır. https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google İm Yöneticisi (Gtm) Google İm Yöneticisi çerezleri web sitemizde kullanılmaktadır. Web sitemizle nasıl etkileşim kurduğunuz ile ilgili ve size anlamlı içerik ve iyi web sitesi deneyimi sağlamamız için bize öngörü sağlar. Bu çerez bir sayfaya başka kod ve komut dizinleri yükler. Kullanıldığı yerlerde Kesinlikle Gerekli olarak addedilir, zira bu olmadan diğer komut dizinleri doğru çalışmayabilir. İsmin sonunda özgün bir rakam vardır, bu da ilişkin bir Google Analytics hesabı için kimlik belirleyicidir. https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/
YouTube Web site(leri)mize YouTube’dan videolar yerleştiriyoruz veya site(leri)mizde bunlara bağlantı veriyoruz. Sonuç olarak YouTube’dan yerleştirilmiş veya buraya yönlendiren içeriğin bulunduğu bir sayfayı ziyaret ettiğinizde YouTube’dan çerezler gönderilebilir. https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en-GB
Twitter Twitter, takip etmeyi seçtiğiniz Twitter hesaplarında veya etiketlerinde son zamanlarda rağbet gören öyküler, fikirler ve görüşler hakkında dünya genelinden gerçek zamanlı güncellemeler sunar. Web sitesi içeriğimizi Twitter üzerinden paylaşmanızı kolaylaştırıyoruz. Bazen web site(leri)mizle etkileşiminize dayalı olarak Twitter üzerinden size bazı reklamlar sunabiliriz. https://support.twitter.com/articles/20170410
Facebook Pixel Ziyaretçilerin hangi platform ve içerikten siteye yönlendiğini ve internet sitesinde gerçekleştirdiği eylemleri anlamak, bu eylemlerin sonuçlarını ölçmek, ziyaretçilerden özel hedef kitleler oluşturmak ve bu hedef kitlelere erişmek için kullanılır. https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/implementation/gdpr/

İnternet sitesi üzerinde ayrıca aşağıda belirtilen “Pazarlama/Marketing” ve “İstatistik-Analitik” kategorisindeki çerezler ise internet sitesini ilk ziyaretiniz esnasında bu konuda açık rıza vermiş olmanız halinde Kanun’un 5. maddesi doğrultusunda açık rızanıza dayanılarak otomatik yollarla reklam/kampanya/promosyon ve pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi amaçlarıyla Şirket tarafından işlenecek ve bu amaçların gerçekleştirilmesi için gerekli olan ile sınırlı olarak ilgili çerez hizmetlerini sunan Türkiye dışında mukim tedarikçilere aktarılacaktır. Bu kategorideki çerezlere verdiğiniz rızanızı internet sitesini ziyaret ederek her zaman geri alabilirsiniz. Rızanızı geri almanız halinde bu tür çerez/imleçler üzerinden kişisel veri işlenmesine son verilecektir.

Çerez Açıklama Çıkış Tercihi Bağlantısı / İlgili gizlilik politikası hakkında daha fazla bilgi
Crazy Egg İnternet sitemizin ziyaretçi deneyimini ve performansını geliştirmede bize yardımcı olması için Crazy Egg hizmetini kullanıyoruz. Crazy Egg, internet sitesindeki ziyaretçi davranışı hakkında grafik, video ve metin analizi sunar. Ziyaretçilerin nereye tıkladığını takip eder ve internet sayfalarımızın düzenlemesinde ve tasarımında ince ayarlar yapmamıza imkan verir. https://www.crazyegg.com/privacy
DoubleClick Floodlight DoubleClick Floodlight çerezleri, Google üzerinde veya DoubleClick vasıtasıyla diğer platformlarda sunulan görüntülü / video reklamlarımızdan birini gördükten veya buna tıkladıktan sonra web site(leri)mizde belirli eylemleri tamamlayıp tamamlamadığınızı anlamamızı mümkün kılar. DoubleClick, daha sonra size birtakım hedefe yönelik reklamlar sunabilmesi için web site(leri)mizde etkileşimde bulunduğunuz içeriği anlamak için bu çerezi kullanır. https://support.google.com/ds/answer/2839090?hl=en
Google Analytics Kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla medya kampanyalarımızın nasıl işe yaradığını ve web sitemizle nasıl etkileşime girdiğinizi anlamak için Google Analytics kullanıyoruz. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Adwords Conversion Google Adwords Conversion takip çerezleri, Google üzerinden sunulan reklamlarımızdan birini gördükten veya buna tıkladıktan sonra web site(leri)mizde birtakım eylemleri tamamlayıp tamamlamadığınızı anlamamıza yardımcı olur. https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google (Yeniden pazarlama) Google, bu çerezi Google ortak web sitelerinde size hedefe yönelik reklamlar sunabilmek maksadıyla web sitelerimizde hangi içerikle etkileşime girdiğinizi anlamak ve böylece web site(leri)mizde etkileşime girdiğiniz içeriğe dayalı olarak birtakım hedefe yönelik reklamlar sunabilmek için kullanır. https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google İm Yöneticisi (Gtm) Google İm Yöneticisi çerezleri web sitemizde kullanılmaktadır. Web sitemizle nasıl etkileşim kurduğunuz ile ilgili ve size anlamlı içerik ve iyi web sitesi deneyimi sağlamamız için bize öngörü sağlar. Bu çerez bir sayfaya başka kod ve komut dizinleri yükler. Kullanıldığı yerlerde Kesinlikle Gerekli olarak addedilir, zira bu olmadan diğer komut dizinleri doğru çalışmayabilir. İsmin sonunda özgün bir rakam vardır, bu da ilişkin bir Google Analytics hesabı için kimlik belirleyicidir. https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/
YouTube Web site(leri)mize YouTube’dan videolar yerleştiriyoruz veya site(leri)mizde bunlara bağlantı veriyoruz. Sonuç olarak YouTube’dan yerleştirilmiş veya buraya yönlendiren içeriğin bulunduğu bir sayfayı ziyaret ettiğinizde YouTube’dan çerezler gönderilebilir. https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en-GB
Twitter Twitter, takip etmeyi seçtiğiniz Twitter hesaplarında veya etiketlerinde son zamanlarda rağbet gören öyküler, fikirler ve görüşler hakkında dünya genelinden gerçek zamanlı güncellemeler sunar. Web sitesi içeriğimizi Twitter üzerinden paylaşmanızı kolaylaştırıyoruz. Bazen web site(leri)mizle etkileşiminize dayalı olarak Twitter üzerinden size bazı reklamlar sunabiliriz. https://support.twitter.com/articles/20170410
Facebook Pixel Ziyaretçilerin hangi platform ve içerikten siteye yönlendiğini ve internet sitesinde gerçekleştirdiği eylemleri anlamak, bu eylemlerin sonuçlarını ölçmek, ziyaretçilerden özel hedef kitleler oluşturmak ve bu hedef kitlelere erişmek için kullanılır. https://developers.facebook.com/docs/facebook-pixel/implementation/gdpr/

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Kişisel Veri Sahibi (İlgili Kişi) Olarak Haklarınız

Kanun kapsamında ilgili kişi olarak, Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11’inci maddesi kapsamındaki haklarınıza dair taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe uygun olarak Şirket’e iletebilirsiniz.